Hírek
Keresés

Dabas Televízió

A feladástól a kézbesítésig követhető lesz a könyvelt postai levélküldemények, azaz az ajánlott és a tértivevényes levelek útja, az ehhez szükséges rendszer kialakítására 5,7 milliárd forintot költenek. Amikor a rendszer elindul, a küldeményazonosítók megadásával az ügyfelek a posta honlapján vagy mobilapplikáción keresztül elérhetik majd az ajánlott levelek útjáról összeállított információkat, így követhető lesz számukra a teljes postai folyamat. 

A fejlesztés keretében több mint 8 ezer kézbesítő kap ipari mobiltelefont (PDA-t), amelyen rögzítik a küldeményátvételt. A címzettek ezen a készüléken elektronikusan igazolják aláírásukkal az átvételt, azaz megszűnik a papíralapú adminisztráció. A mobileszközökön az új típusú személyi igazolvány (e-személyi) azonosító funkciója is használható lesz, a kézbesítéskor a levél átvevője csak odaérinti a kártyáját a PDA-hoz, amely azonosítja, így nem kell külön megadnia személyes adatait, lerövidül az átvétel ideje.

A fejlesztés részeként 2019 folyamán a posta kivezeti a papíralapú tértivevényt, így az átvétel igazolását elektronikus formában kaphatja vissza a feladó, akár már a tértivevényes levél kézbesítésének napján.

Dabas Televízió

Hírek

Médiaajánlat

Műsoraink

Műsorújság

RTV Dabas