Hírek
Keresés

Dabas Televízió

Magyarországon az üdítőitalok és gyümölcslevek átlagos cukor- és kalóriatartalma 2010 óta összesen 43 százalékkal csökkent, közölte a Magyar Ásványvíz, Gyümölcslé és Üdítőital Szövetség. 

2010 és 2018 között a Szövetség tagjai által gyártott és forgalmazott termékek 100 mililiterre vetített átlagos cukor- és kalóriatartalma 43%-kal csökkent, ami 3 százalékpontos javulás a 2017-ben mért 40 százalékos értékhez képest. A csökkentett kalóriatartalmú, azaz legfeljebb 20 kalória/100 milliliter, és kalóriamentes termékek aránya az alkoholmentes italokon belül 23 százalékról 56 százalékra emelkedett 2010. és 2018. között. 

A Magyar Ásványvíz, Gyümölcslé és Üdítőital Szövetség, a magyarországi alkoholmentes italgyártók szakmai érdekvédelmi szervezete, amely a hazai ásványvíz-palackozók több mint 95 százalékát, az üdítőital- és a gyümölcslégyártók mintegy 80 százalékát képviseli. 

 

Dabas Televízió

Hírek

Médiaajánlat

Műsoraink

Műsorújság

RTV Dabas