• hirek1.png

Megújulnak a BKK jegy- és bérletkiadó automatái Budapesten, ugyanakkor a számukat csökkenti a közlekedési vállalat – jelentette be Walter Katalin, a cég vezérigazgatója szerdai sajtótájékoztatóján. „A jegy- és bérletértékesítés a BKK egyik alapfeladata, a társaság bevételeinek 60 százaléka ebből származik” – mondta Walter Katalin.

   A fejlesztés lehetővé teszi az e-számla bevezetését, a díjtermékek elérésének gyorsítását, és a hibajavítás is könnyebb lesz a jövőben. A hálózatot 4G-re állítják át, és egyre több készpénzmentes géppel találkozhatnak majd az utasok. A 372-ből jelenleg is üzemelő 364 BKK jegy- és bérletkiadó automata számát a következő hetekben 318-ra csökkentik. Elsősorban az egyedül álló gépeket tartják meg.

   A leszerelések összesen 17 kerületet érintenek. A Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület vezetője arra emlékeztetett, hogy az Örs vezért téri, illetve egy XVII. kerületi BKK-ügyfélközpont bezárásával egyértelműen szűkültek a környéken élő utasok hozzáférési lehetőségei.
   A közeljövőben teljesen megújul a Futár mobilapp, ennek keretében pedig a mobiljegy-applikációt is képes lesz kezelni a BKK saját fejlesztésű szoftvere.

   A leszerelésre ítélt automatákon információs táblát helyeznek el, a már leszereltek helyén pedig egy szürke zsámolyon lesz olvasható tájékoztatás arról, hogy hol lehet legközelebb jegyet venni. Emellett egy QR-kódot is elhelyeznek, amelynek beolvasásával a BKK Futár applikáción keresztül mobiljegyet vehetnek az utasok.