• hirek1.png

Az Országos Mentőszolgálat irányítása alá kerülhetnek 2022-től a háziorvosi ügyeletek. A mentőszolgálat kommunikációs igazgatója, Győri Pál elismerte: országosan egységes ügyeleti és sürgősségi rendszer kialakításán dolgoznak – írja a Népszava. A rendszert előreláthatólag Hajdú-Bihar megyében tesztelnék július 1-jétől. Ha beválik, akkor országosan kiterjesztenék, és megkezdődhet az orvosok és a mentőtisztek toborzása. A segélyhívások a mentőszolgálathoz futnának be, és a korábbinál kevesebb helyen működne orvosi ügyelet.

Járásonként egyetlen orvos biztosítaná az ügyeleti ellátást egy helyi központból.
A járási ügyeleti központokban – köztük lenne olyan hely, ami egyben mentőállomás is – kétágyas fektetőkkel kisebb sürgősségi központokat hoznának létre. A betegeket hat órán keresztül megfigyelhetnék, laborparamétereket mérhetnének. Aki közben jobban lesz, hazamehet, aki viszont nem, továbbszállítják a megyei sürgősségi ellátóhelyre.

Ezúton értesítjük Bugyi lakosságát, hogy a település területén földi úton történő szúnyoggyérítés kerül elvégzésre. A kezelés pontos időpontja: 2021. 06. 10. napján, napnyugta utáni órákban. Rossz idő esetén a védekezés 2021. 06. 11-12-13 napján, ugyanebben az időben kerül elvégzésre. Alkalmazott készítmény: Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szer. A készítmény a kijuttatott csekély mennyiségben (0,6 liter/hektár) kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.

A Magyar Falu Program pályázati rendszerében megjelent a Felelős Állattartás Elősegítése alprogram.

Inárcs Nagyközség Önkormányzata támogatja a felelős állattartás népszerűsítését és a fent leírt pályázathoz előzetes igényfelmérést indít. Az igényfelmérés célja a pályázat lehetőségeinek számszerű felmérése községünkben. Nyertes pályázat esetén lehetőség lesz a település lakóinak tulajdonában lévő ebek, macskák ivartalanítására, veszettség elleni védőoltással, illetve mikrochippel történő ellátására ingyen. Kérjük, amennyiben szeretne élni a pályázat nyújtotta valamely lehetőséggel -ivartalanítás, veszettség elleni védőoltás vagy mikrochippel történő ellátás - töltse ki az alábbi igényfelmérő űrlapot.

https://docs.google.com/.../1FAIpQLSdWaQLwilEo0Y.../viewform

Az igényfelmérő űrlapon egy személy, maximum 3 háziállatára vonatkozó igényét tudja megjelölni. A kitöltés jelen formában igényfelmérés, és nem garantálja a pályázatban való részvételt. Az űrlap kitöltésére június 13. (vasárnap) éjfélig van lehetőség!

Június 14-étől már falunapot is lehet tartani, és a koronavírus ellen védett ember felügyelete alatt 18 év alattiak is részt vehetnek a zenés, táncos rendezvényeken – közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ kedden a kormany.hu oldalon. Ötezer lakos alatti település szabadtéri falunapján védettségi igazolvány nélkül is részt lehet venni, de ott legfeljebb 1500 ember tartózkodhat egy időben – írták.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Kormányablakon felül az Inárcsi Polgármesteri Hivatalban továbbra is lehetőségük van lakcímbejelentést intézni telefonos időpontfoglalást követően. Kérjük Önöket, hogy vegyék figyelembe ezt a lehetőséget, ugyanis a Kormányablakok a jelenlegi időszakban igen túlterheltek.

A Polgármesteri Hivatalban a következő lakcímbejelentési ügyintézésre van lehetőség:

  • Inárcsi állandó lakcím / tartózkodási hely változtatása
  • Inárcsi tartózkodási hely létesítése / megújítása
  • Tartózkodási hely megszüntetése

Telefonszám: +36 (29) 370 – 021

A három betűből és három számból álló jelenlegi rendszámtáblákból néhány éven belül már nem lehetne többet kiadni. A szükséges informatikai és egyéb fejlesztések elvégzése után ezért 2022. július 1-jétől négy betűből és három számból álló rendszámtáblákat vezetnek be. Az új formátumú táblákat az újonnan forgalomba helyezett járművek kapják meg jövő nyártól. a felmenő rendszerű bevezetés semmiféle adminisztrációs többletterhet nem jelent a tulajdonosok, üzemeltetők számára, kiadásaikat nem növeli. A forgalomban lévő hatósági jelzések a továbbiakban is használhatók, azokat nem kell új táblákra cserélni. A hosszabb rendszámok a járműpark természetes ütemű megújulásával, fokozatosan váltják majd fel a régieket.

2021-06-02 07 49 17-Window.png

A jövő júliustól kiadható rendszámok a latin ábécé szerinti két magánhangzóból vagy két mássalhangzóból, majd újabb két betűjelből és három számjegyből állnak. Ékezetes magánhangzók vagy a dz kivételével kétjegyű mássalhangzók nem szerepelhetnek rajtuk. A táblákon Magyarország címere mellett az európai zászlót jelképező kék mezőben tizenkét sárga csillag látható fehér H jelzéssel.

egyszerűsödnek az ideiglenes rendszámtáblák is, az eddigi „E”, „M”, „P”, „SP” és „Z” betűjelűek helyett, szintén felmenő rendszerben, egységesen „I” betűjelűeket adnak majd ki. A taxik a jövőben TX, a Magyar Honvédség járművei HA, a rendőrség járművei RA, az Országos Mentőszolgálat járművei MA, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal járművei NA, a büntetés-végrehajtási szervezet járművei pedig BA betűjelű rendszámtáblákkal közlekedhetnek.