• hirek1.png

A Budapest–Lajosmizse–Kecskemét vasútvonal teljes körű felújításának tervezése a Budapesti Agglomerációs Vasúti Stratégiában kijelölt szempontok szerint kezdődhet meg a nyáron.

A sebességkorlátozások, az egyvágányú pálya, a szintbeni kereszteződések, a dízelvontatás, az állomások és megállóhelyek nehézkes megközelíthetősége jelenleg kevésbé teszi vonzóvá a vasúthasználatot. A vonalon a jelenlegi állapotok ellenére is naponta 5 000 ember utazik. A rekonstrukciónak köszönhetően ez a szám akár a 3,5-szeresére is növelhető.

A lakossági fórum célja ezúttal a főváros agglomerációs térségében lakók és közlekedők számára bemutatni a fejlesztés céljait, amelyek egy megbízható, kiszámítható, gyors, kényelmes és modern közlekedési mód lehetőségét teremtik meg. A résztvevők ezen felül megismerhetik a vonal felújításával kapcsolatos lakossági kérdőív eredményeit, és kérdések feltételére is lesz lehetőség az eseményen. A vonal Budapesten belüli szakaszairól a fórumon nem esik szó, erre a szakaszra vonatkozóan a későbbiekben külön tájékoztatást ad a BFK.

A Budapest Fejlesztési Központ online lakossági fóruma 2021. május 26-án, szerdán 17:30 órakor kezdődik.