• rolunk1.png

Rólunk

Dabas Televízió – Képben vagyunk!

 

RTV DABAS, Képben-hangban itthon!

 

A Dabas Televízió 1998. októberében kezdte meg működését, akkor még a Monor Telefon Társaság kábelrendszerén keresztül. Kezdetben kizárólag Dabas Város háztartásaiba jutott el az adás, néhány éven belül azonban a környező települések is csatlakoztak vételkörzethez – így mintegy 45.000 lakoshoz jut el jelenleg DabasTV (Dabas, Táborfalva, Örkény, Pusztavacs, Újlengyel, Újhartyán, Kakucs, Inárcs, Ócsa, Tatárszentgyörgy). 

 

Az elmúlt időszak számos változást hozott televíziónk életében – ennek egyik hozadéka, hogy a korábban felvázolt vételkörzet már több éve a UPC, hálózatán fog bővült, a teljes 29-es körzetben, amely az alábbi településeket tartalmazza: Alsónémedi, Bénye, Bugyi, Csévharaszt, Dabas, Ecser, Felsőpakony, Gomba, Gyál, Gyömrő, Inárcs, Kakucs, Káva, Kóka, Mende, Maglód, Monor, Nagykáta, Nyáregyháza, Ócsa, Örkény, Pánd, Péteri, Pusztavacs, Sülysáp, Szentlőrinckáta, Szentmártonkáta, Táborfalva, Tápiószecső, Tóalmás, Tápióbicske, Tápióság, Tápiószentmárton, Tatárszentgyörgy, Újhartyán, Újlengyel, Üllő, Úri, Vasad, Vecsés.

 

Az elért háztartások növekedése a jelenlegi műsorstruktúrát illetően is jelentős változásokat generált, amely hatásmechanizmust erősíti, hogy sok éve működik már az RTV Dabas, amely a helyi rádió és televízió közös, együttes munkáját jelzi a térség lakóinak (és még azon túl is) szolgálatában. A közös munka mindkét médium számára új lendületet adott, ami új perspektívát, új terveket jelent, amelyek részletes kidolgozása az elkövetkezendő időszak feladata lesz.

Az új műsorstruktúra, az új arculati elemek természetesen új technikai megoldásokat követelnek majd – amelyekben ugyancsak számos változtatást eszközölünk majd. 

(Pl.: növelni fogjuk a sportközvetítések számát, melyhez élő STREAM szolgáltatást is tervezünk kiépíteni)

 

Jelenleg minden héten három nap jelentkezünk friss adással, ezeket ismételjük a hét folyamán változó rotációban. 

Az általános műsorelemeken (híradó, magazin, sport) kiemelt figyelmet fordítunk a város, és a kistérség kulturális eseményeire, és az itt élők mindennapjait érintő fontos kérdésekre.

Adásainkat nem csupán a fent említett időpontokban tekinthetik meg a nézők, hiszen műsoraink mindegyike elérhető Youtube csatornánkon is.

 

A DabasTV az elmúlt több, mint 20 évben is meghatározó szerepet töltött be a térség lakóinak életében, amelyet az RTV megszületése még tovább erősített, és új elemekkel ruházott fel.  Célunk egy olyan innovativ médiacenter kialakítása, amely az értékekre koncentrál, teszi ezt a modern technikai elemekkel – a helyi jelleget megőrizve és ápolva.

 

21
Születésnap
4200
Óra saját gyártású műsor
39
Vételkörzeti település
80000
Elérhető néző
Morva Tamás
Gyártásvezető
Jurácsikné Mráz Adrienn
Szerkesztő-Műsorvezető
Szeltner Mark
Vágó - Operatőr