Hírek
Keresés

Dabas Televízió

Óvoda fejlesztés Nyáregyházán

Nyáregyháza Nagyközség Önkormányzata 109,14 millió Ft vissza nem térítendő támogatást nyert az „Önkormányzati tulajdonú óvodai ellátást nyújtó intézmények fejlesztésének támogatása” c. pályázati felhíváson.

A projekt a Nyáregyházi Napsugár Óvoda épületének fejújítására, energetikai korszerűsítésére és bővítésére irányul. A felújítás során a meglévő épületben szerkezet-megerősítés és helyreállítás történik, az egyenlőtlen alapsüllyedésből eredő, az épület teherhordó falszerkezetében és válaszfalaiban keletkezett repedések megszüntetése érdekében. A jelenleg hatályos szabványossági követelményeknek való megfelelés érdekében a tagóvoda épületét tornaszobával bővítik, a mozgásos foglalkozások végzésének érdekében. 

A projekt várhatóan 2019. június 30-ig elkészül. 

Megnövekedhet a légi forgalom Vecsés felett

Átmenetileg ismét megnövekedhet a légiforgalom Vecsés felett. A Liszt Ferenc Repülőtéren végzett karbantartási munkálatok miatt, a megszokott rendtől eltérően, a légiforgalommal kevésbé érintett lakott területek felett átmenetileg megnövekedhet a repülési műveletek száma.

A Budapest Airport Zrt. tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy 2018. július 16-a és 22-e között az alábbi időpontok között terveznek karbantartási munkálatokat a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren:

Vecsést érintő lezárások a repülőtér 2-es számú (13L/31R jelzésű) futópályáján:
július 16. 12:30 – július 17. 06:00 között
július 18. 12:30 – július 19. 06:00 között
július 20. 12:30 – július 21. 06:00 között (tartaléknap)

A munkálatok idejére a lakosság szíves türelmét és megértését kérik!

 

 

Nyári szünet az óvodákban

A nyári időszakban 2 hetes zárva tartásra kerül sor a helyi óvodákban a takarítási, felújítási feladatok elvégzésére.

A Dabas-Gyóni Óvoda zárva tart július 30 és augusztus 10-e között, az ügyeletet a Dabasi Bóbita Óvoda biztosítja. Ezt kövezően a Bóbita Óvodában lesz szünet augusztus 13 és 24-e között, az ügyeletet a Gyóni Óvodában tartják. Ezen szisztéma szerint a sári városrészben előbb a Szivárvány Óvoda zár be, helyettesít a Napsugár Óvoda, majd augusztus második felében a Napsugár Óvoda zárva tartása alatt, a Szivárvány Óvodában fogadják a kicsiket.

Számla csalókra figyelmeztet a Telenor

 A Telenor arra figyelmeztet, hogy ismeretlenek hamis számlabekérő leveleket küldenek a cég ügyfeleinek. A leveleket magyarországi e-mail-címekre továbbították a csalók, ami azt jelenti, hogy azok is kaphattak ilyen értesítést, akik nem a Telenor ügyfelei.

A vállalat mindenkit arra kér, amíg nem győződik meg a számlabekérő e-mail hitelességéről, ne kattintson a benne szereplő hivatkozásokra, és ne nyissa meg a csatolt fájlokat. Azt is javasolják, hogy aki ennek ellenére is elbizonytalanodik, forduljon az ügyfélszolgálathoz, és semmi esetre se adja meg belépési adatait – telefonszámot, felhasználónevet, jelszót – senkinek.

A Telenortól kizárólag az  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a +36 20 202 0043-as számról érkezik számlalevél, tartozásról szóló e-mail vagy SMS – írták.

Egyesülnek a Bóbita és a Gyóni Óvodák

Dabas Város Önkormányzatának fenntartásában működő Dabasi Bóbita Óvodát és a Dabas-Gyóni Óvodát 2018. augusztus 1-jei hatállyal, egyesítéssel átalakítja, melynek során a Bóbita Óvoda beolvad a gyóni tagintézménybe. Az egyesítéssel létrejött intézmény augusztus 1-jétől a Dabasi Egyesített Óvodák nevet viseli.

 

Elindult a 2018-as Év Fája szavazás

Elindult a 2018-as Év Fája szavazás. A verseny célja felhívni a figyelmet a fák, a természet és a közösségek fontos kapcsolatára. Azok a jelöltek, amelyek élete vagy természetes környezete, élőhelye veszélyben van, elnyerhetik a “Hős Fa” címet. Ezzel a díjjal szeretnék a verseny szervezői elismerni a fák megmentése érdekében folytatott küzdelmeket és az elvégzett önkéntes munkát. 

Az Év Fáját most a közönség választhatja meg online szavazás révén az evfaja.okotars.hu/dontosfak oldalon.

Dr. Katona Edit új helyen rendel

Dr. Katona Edit házi gyermekorvos rendelése a felújítási munkálatok okán ideiglenesen, a Dr. Halász Géza Szakorvosi Rendelőintézet 1. emeletén, a 105-ös számú helységbe került. A rendelési idő változott! Hétfőn, kedden és pénteken délelőtt fél 9 és fél 12 között, míg szerdán 9-től fél 12-ig várja a betegeket a doktornő.  A csütörtöki napon 12 órától 15 óráig fogadja a pácienseket. Fontos, a kartonozóban nem kell jelentkezni.

Helyi piacok fejlesztésére nyílik pályázati lehetőség

Pest megyei piacok fejlesztésének támogatására írt ki pályázatot a Pénzügyminisztérium (PM) az önkormányzatok számára kétmilliárd forint értékben. 

A támogatás célja elsősorban piaci árusítóhelyek létesítése, fejlesztése és a piaci infrastruktúra kiépítése, amire 10-150 millió forintos támogatást igényelhetnek a főváros vonzáskörzetében fekvő, Pest megyei települések, valamint azok a 10 ezer lakosúnál nagyobb Pest megyei városok, amelyek nem jogosultak a Vidékfejlesztési Program hasonló célú támogatására.

A "Helyi piacok fejlesztése Pest megye területén" című pályázati kiírásra a támogatási kérelmeket 2018. augusztus 27-én reggel 8 órától nyújthatják be a pályázók a www.allamkincstar.gov.hu oldalon.

Változás az illeték törvényben

Az Illeték törvény változása miatt 2018. július 01-jétől kezdődően évente egy alkalommal, az állandó személyazonosító igazolvány és a lakcímet igazoló hatósági igazolvány kiadásra irányuló eljárás illetékmentes. Továbbra is illetékmentes a családi állapot változásából eredő névváltozás miatt indult eljárás, az eltulajdonított okmányok pótlása és a 18. életévét be nem töltött személy személyi- és lakcím igazolványának kiállítása.

Óvoda felújítás Tatárszentgyörgyön

A Pest megyei óvoda felújítási programban elnyert támogatásának köszönhetően, közel 35 millió Ft-ból kerül felújításra a  tatárszentgyörgyi Hétszínvirág Óvóda középső része. A kivitelezővel a szerződés aláírása  megtörtént. A felújítás során tetőfedési munkák, aljzatburkolat javítás, nyílászáró cserék, belső festés, csővezeték bontási és felújítási, illetve villanyszerelési munkák lesznek elvégezve.

20 éves korig vissza jár a KRESZ-vizsga díja

2018. július 1-jétől a kormány visszatéríti a KRESZ-tanfolyam és vizsga díját a 20 évnél fiatalabbaknak.

A tanfolyam és a vizsga díjának megtérítése 25 ezer forintos értékhatárig jár, és abban az esetben is igényelhető, ha valaki a KRESZ vizsga után nem vesz részt azonnal gyakorlati oktatáson. A támogatást minden magyar állampolgár, illetve a felsőoktatásról szóló törvényben meghatározott személy veheti igénybe, aki 2017. július 01. napját követően letett sikeres közlekedési alapismeretek vizsga napján a 20. életévét még nem töltötte be.

A támogatás iránti írásbeli kérelmet a Magyar Államkincstár Nyugdíjfolyósító Igazgatóságnál a közlekedési alapismeretek vizsga sikeres letétele napjától számított egy éven belül, elektronikus űrlapon vagy formanyomtatványon kell benyújtani. 

Dabas Televízió

Hírek

Médiaajánlat

Műsoraink

Műsorújság

RTV Dabas