• hirek1.png

Szerdától három forinttal drágul a gázolaj literenkénti ára, míg a 95-ös benziné nem változik. Egy liter gázolajat így 405 forintos átlagáron tankolhatunk, míg a benzin átlagára marad 385 forint. Legutóbb október 16-án drágult a gázolaj, azóta vagy nem változott, vagy csökkent az ára.

November elsejétől tilos lesz a dohányzás Ausztriában az összes olyan nyilvános helyen, ahol ételt és italt állítanak elő, dolgoznak fel, adnak ki, vagy fogyasztanak. A tilalom a vízipipára és az elektromos cigarettára is vonatkozik. A törvény alól csak a kerthelyiségek és hasonló jellegű szabadtéri vendéglátó egységek jelentenek kivételt.
            A törvény életbe lépésének pillanatától ellenőrzésekre is számíthatnak a vendéglátóhelyek. Várhatóan Bécsben lesznek a legszigorúbbak a razziák, itt a piacfelügyelet (Marktamt Wien) ellenőrei már a rendelet életbe lépésének éjszakáján felbukkanhatnak.
           
A dohányzási tilalom megszegéséért büntetést kell fizetni; a büntetés összege tartományonként eltérő lehet. Bécsben a vendéglátó-ipari egység tulajdonosát nyolcszáztól tízezer, Tirolban kettőezertől tízezer euróig terjedő pénzbírsággal sújthatják; míg azoknak, akik nem a megfelelő helyen gyújtanak rá, száztól ezer euróig terjedő összeget kell fizetniük.

2019. november 9-én a Pestszentimrei Sportkastély adott otthont a XXII. Bushido Kupa - Utánpótlás Össz-Knockdown Magyar Bajnokságnak. A versenyre 11 szervezet 53 klubjából közel 350 nevezés érkezett hagyományos- és mellkasvédős rendszerben történő küzdelemre.
A Harcosok Klubját a mai napon 2 versenyző képviselte.

Ifj. Horváth Tamás az U12-es korosztályban indult, 4 ellenfelével körmérkőzést vívtak.
Tamás az első két meccset magabiztos, technikás versenyzéssel nyerte, így a dobogó második fokára állhatott fel.

Garamszegi Zente eggyel fiatalabb korosztályban, az U10-es kategóriában indulhatott, mely a mai napon az egyik legnépesebbnek bizonyult: az ifjú Harcosnak egyenes kieséses rendszerben kellett helyt állnia.
Zente is szépen hozta a megbeszélt taktikákat, jól alkalmazta a tanult kombinációkat. Ezzel Zente "megvédte" a tavaly szerzett bajnoki címét, és ismét aranyéremmel térhetett haza.

RENDŐRSÉGI FELHÍVÁS!

 

MINDENSZENTEK idején a temetők környezetében megnövekedő gépjármű forgalom a gépkocsi feltörők legfőbb célpontja!

Kérjük, fogadja meg tanácsainkat!

  • A temetőhöz gépjárművel érkezők, a járműtől való távozás előtt győződjenek meg annak zárt állapotáról!
  • A jármű riasztó berendezését minden esetben üzemelje be!
  • Ne hagyjon csomagot, értéket, mobil készüléket, személyes iratot a jármű utasterében!
  • A temetők környékén számoljanak a megnövekvő gyalogos és gépjárműforgalommal! Akár gépkocsival, akár gyalogosan közlekednek, tegyék ezt még nagyobb körültekintéssel, türelemmel! Ne „megszokásból" közlekedjenek, figyeljék az aktuális közlekedési jelzéseket, már elindulás előtt tájékozódjanak a várható változásokról!

kép

 

Ócsa Város Önkormányzata szociális célú tűzifajuttatást biztosít az arra jogosultak számára. 

Szociális célú tűzifajuttatásra jogosult a vonatkozó önkormányzati rendelet értelmében az, aki a kérelem benyújtását megelőzően legalább hat hónapja életvitelszerűen Ócsa város közigazgatási területén él és állandó bejelentett lakóhellyel, vagy tartózkodási hellyel rendelkezik. 

Szociális célú tűzifajuttatást kérelmezhet az a személy, akinek háztartásában együtt élő személyek egy főre jutó nettó jövedelme nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének a 150%-át, egyedül élő esetén az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének a 200 %-át. 

Háztartásonként évente egy alkalommal 3 mázsa tűzifa igényelhető.

A kérelem benyújtása az arra rendszeresített nyomtatványon történik, amely IDE kattintva elérhető, továbbá a www.ocsa.hu honlapról letölthető, vagy személyesen az Ócsai Polgármesteri Hivatal ügyfélszolgálati helyiségében, vagy információs pultjánál kérhető.  A kérelem benyújtásának határideje november 30. napja. A határidő jogvesztő, azaz a később érkezett kérelmeket nem áll módunkban elbírálni. 

A DAKÖV KFT. Dabasi Üzemigazgatóság Örkény település egész területén 2019.november 04-08. 8:00-16:00 óra között hálózat-karbantartási munkálatok keretein belül hálózatmosatást végez.

A munkavégzés következtében az ivóvízhálózaton szolgáltatott víz átmenetileg zavarossá válhat, illetve előfordulhat nyomásingadozás is.

A szolgáltatott ivóvíz egyéb paramétereiben semminemű változás nem következik be, továbbra is a szabványoknak megfelelő.