Hírek
Keresés

Dabas Televízió

Decemberben kell dönteni az EVA-ról

2017. december 1-je és december 20-a között választhatják 2018-ra az egyszerűsített vállalkozói adót (eva) az újonnan bejelentkező adózók. Azoknak, akik idén az eva szerint adóztak, és ezen jövőre sem változtatnak, nem kell újra bejelentkezniük.

Az Eva tv. hatálya alá bejelentkezni, illetve az alól kijelentkezni a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál lehet, egyéni vállalkozó esetében a 17T103, társas vállalkozás esetében a 17T203 számú adatbejelentő lapon.
Az adatlapok 2017. december 1–jétől letölthetők a NAV honlapjáról (http://www.nav.gov.hu → Nyomtatványkitöltő programok → Nyomtatványkitöltő programok → Egyszerű keresés/Összetett keresés), illetve papír alapon is hozzáférhetők a NAV ügyfélszolgálatain.
A nyomtatványok ügyfélkapun keresztül elektronikusan, postai úton, illetve az ügyfélszolgálatokon személyesen is benyújthatók.

Az eva szerinti adózást többek között egyéni vállalkozók, egyéni cégek, betéti társaságok, korlátolt felelősségű társaságok, ügyvédi irodák és közkereseti társaságok választhatják december 20-ig. A bejelentkezés ugyanezen időpontig írásban visszavonható.

A határidő elmulasztása esetén igazolási kérelem előterjesztésének nincs helye. Ugyancsak 2017. december 20-ig, és szintén a 17T103, illetve a 17T203 számú adatbejelentő lapon lehet kijelentkezni az Eva tv. hatálya alól.

A NAV a bejelentkezés elfogadásáról vagy elutasításáról, illetve a kijelentkezésről értesíti az adózókat.

Karácsonyi szünet a Polgármesteri Hivatalban

Ezúton tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a Dabasi Polgármesteri Hivatal  2017. december 22-től (péntek) - 2018. január 01-ig (hétfő) ZÁRVA tart.

Ügyfélfogadás nincs!

Anyakönyvi ügyelet: 29/561-200

Csomagküldési limitet vezet be a Magyar Posta

Csomagküldési limitet vezetett be a Magyar Posta. November 15-től visszavonásig a zökkenőmentes küldeménykezelés érdekében a Magyar Posta a nem szerződéses ügyfelek körében vezette be a módosításokat.

Az ügyfelek így naponta legfeljebb 5darab MPL Üzleti csomagot és 5 darab MPL Netcsomagot adhatnak fel. Amennyiben ezt meghaladó számú csomagot szeretnének továbbítani, az MPL Postacsomagot választhatják.

Az egyedi és extra csomagok kézbesítése szünetel. A változtatás a 2 méternél hosszabb, illetve összméretben 3 méternél nagyobb küldeményeket, raklap esetén pedig az 1,6 méternél hosszabb, 1,2 méternél szélesebb és 1,8 méternél magasabb küldeményeket érinti.

Az intézkedésre azért van szükség, hogy a Magyar Posta az év végi élénk küldeményforgalomban is az eddig megszokott, magas színvonalú szolgáltatást tudja nyújtani ügyfeleinek.

Csalókra hívja fel a figyelmet a NAV

Illetéktelenek küldenek a NAV nevében hamis értesítéseket abban a reményben, hogy bizalmas ügyféladatokat szerezzenek meg- figyelmeztet ismét a hivatal.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal nevében illetéktelenek küldenek olyan elektronikus értesítéseket, amelyben azt közlik, hogy túlfizetésük keletkezett. Ezután egy online elérhető oldalra irányítják át az ügyfelet, azt a látszatot keltve, hogy annak kitöltésével visszaigényelhetik – a valójában egyáltalán nem létező – többletet. Az oldal bár hasonlít a hatóság honlapjára, ez pusztán a megtévesztést szolgálja, ráadásul bankszámlákra, bankkártyákra vonatkozó bizalmas adatokat is kér.

A NAV ilyen módon soha nem küld értesítést és soha nem kér bankszámlára, vagy bankkártyára vonatkozó bizalmas adatot!

Kérjük, hogy ha ilyet tapasztal, haladéktalanul tegyen bejelentést a NAV bármelyik igazgatóságán, ügyfélszolgálatán és semmiképpen se adja meg adatait a csalóknak, mert az ebből eredő kellemetlenségekért a NAV nem vállal felelősséget!

A NAV kizárólag ügyfélkapun, postai úton, illetve folyószámla-kivonaton értesíti az adózókat a túlfizetésekről.

Új szakorvosi rendelő nyílt Dabason

Ezúton szeretnénk tájékoztatni a tisztelt lakosságot, hogy Dabas Város Önkormányzata Képviselő-testületének 39/2017. (IX. 22.) önkormányzati rendelete szerint megalakult a 6. sz. háziorvosi körzet, amelynek székhelye a Központi Orvosi Ügyelet épületében, a Bartók Béla út 59/A szám alatt, illetve a Tinódi utca 1. szám alatt található.

A háziorvosi feladatokat november 2-ától dr. Tar Erika látja el az alábbi rendelési időben:

Hétfő: 8.00–12.00
Kedd: 8.00–10.00
11.00–13.00 (Tinódi u. 1.)

Kérjük a város lakosságát, hogy keressék bizalommal a doktornőt és vegyék igénybe az orvosi szolgáltatást!

Január 1-től "ingyenes lesz a nyelvvizsga"

Március óta sokszor lehetett hallani a kormány tervéről, mely szerint 2018-tól „ingyenessé válik a nyelvvizsga", pontosabban az állam visszatéríti a vizsga díját. A rendelet a 2018. január 1-je után sikeresen elvégzett vizsgákra vonatkozik, azon belül a vizsgadátum szerint kell figyelembe venni. 

A hivatalos megfogalmazás szerint: "35 év alatti magyar állampolgárok (és az Nftv. 39. § (1) bekezdés a)–h) pontjaiban meghatározott nem magyar állampolgárságú személyek"igényelhetik vissza a vizsgadíj összegét. 

A nyelvvizsga magyar akkreditációval rendelkező, B2 és C1 szintű :

  • komplex általános és szaknyelvi vizsga
  • egyesíthető írásbeli és szóbeli részvizsga
  • angol, német, francia, olasz, orosz, spanyol, nemzetiségi nyelvek, latin, portugál, arab, héber, japán, kínai, holland, finn nyelvből

Nyelvvizsga bizonyítvány megszerzése után egy év áll rendelkezésre, hogy kérelmezzék a díj visszautalását az Új Nemzedék Központ Nonprofit Közhasznú Kft.-től. Ők 15 napon belül döntenek a visszaigénylés jogosságáról. 

Tájékoztató ingatlannyilvántartó rendszer karbantartásról

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a TAKARNET Ingatlannyilvántartó Rendszer 2017. november 10-én, pénteken 14 óra 20 óra között országosan karbantartásra kerül.

Fenti ok miatt a Pest Megyei Kormányhivatal pénteken 16 óráig nyitva tartó kormányablakaiban és okmányirodáiban 14 órától zárásig nem lesz mód az alábbi ügyek intézésére:

- lakcímbejelentések
- tulajdoni lapok kiadása.

Az elektronikus szolgáltatások közül a jelzett időszakban előreláthatóan nem lesznek elérhetőek az alábbiak:

  • elektronikus dokumentumként szolgáltatott nem hiteles tulajdoni lap másolat
  • elektronikus dokumentumként szolgáltatott, elektronikusan hitelesített ún. e-hiteles tulajdoni lap másolat
  • térképmásolat
  • ingatlan változásfigyelés regisztráció
  • elektronikus dokumentumként szolgáltatott e-hiteles földhasználati lap másolat

Megértésüket és türelmüket köszönjük!"

Ellenőrzéseket hajt végre a Daköv KFT

Pest megye Év Értéke Díj 2017

Pest Megye Önkormányzata pályázatot hirdet az Év értéke díjra. A díjjal azt a közösséget díjazza az önkormányzat, amelyik egy, már a megyei értéktárba felvett értéket kiemelkedően tud reprezentálni, ezáltal képes az érték és a megye ismertségét még inkább növelni. 

A díjra pályázni november 20-ig lehet az  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  címen.

A beküldött pályázatban részletezni kell, hogy a pályázó melyik megyei értéket, milyen formában reprezentálta, milyen tevékenységet épített köré, milyen eszközökkel valósította azt meg.

"Cipősdoboz" akció 2017-ben

A Dabasi Család-és Gyermekjóléti Szolgálat és Központ egész évben segíti a nehézségekkel küzdő családokat, idős, beteg embereket.  Az elmúlt években karácsony előtt a rászoruló családok a városrészenként megrendezett ünnepség keretein belül, „cipősdoboz” formájában vehették át a jótékony felajánlásokat.

Tisztelettel kérnénk Önöket, hogy az elmúlt évekhez hasonlóan segítsék a rászoruló családokat. Szeretettel várnak új, vagy használt, de jó állapotban lévő játékokat, mesekönyveket, plüssállatokat, színes ceruzákat, festékeket, gyurmákat, kifestőkönyveket, ajándéktárgyakat.

Az óvodákban és iskolákban összegyűjtött adományokat november 27-én hétfőn az önkormányzat munkatársai elszállítják a Központba. Természetesen december 1-ig munkanapokon 8 és 16 óra között a Dabasi Család-és Gyermekjóléti Szolgálat és Központ is várja és fogadja a felajánlásokat. A ruhaneműk átadására a Református Gyülekezeti Házban szerda du 13-16 óráig és szombat 8-12 óráig nyílik lehetőség.

Az idei évben, a Kapcsolatok Évében 3 szervezet a Dabasi Család-és Gyermekjóléti Szolgálat és Központ, a Felső-Dabasi Karitasz csoport és a Dabasi Református Gyülekezet összefogásában december 3-án az Adventi Forgatag keretein belül a Református Gyülekezeti Házba várják majd a rászoruló családokat. Advent első vasárnapján a Gyülekezeti Ház Adományközponttá alakul, ahol az Önök által összegyűjtött felajánlások átadásra kerülnek. 

Az idei évben is számítunk szeretetteljes támogatásukra!

Szociális tűzifa támogatás Örkényben

Örkény Város Képviselő-testülete határozatban döntött a szociális tűzifa támogatásról. Az önkormányzat által biztosított tűzifa mennyisége ingatlanonként, háztartásonként legfeljebb 5 köbméter lehet. A kérelmeket 2017. november 1-től 2017. december 18-ig fogadják a Polgármesteri Hivatal 3. számú irodájában. Az igénylőlapokat ugyanitt kérhetik ki munkaidőben. 

Dabas Televízió

Hírek

Médiaajánlat

Műsoraink

Műsorújság

RTV Dabas