Hírek
Keresés

Dabas Televízió

Elsősök beíratása a 2018/2019-es tanévre

A leendő első osztályosok 2018/2019-es tanévre történő általános iskolai beiratkozásra a dabasi intézményekben az alábbi időpontban kerül sor: 

2018. április 12. (csütörtök) 8– 19 órái és 2018. április 13. (péntek) 8 – 18 óráig 

 A beiratkozáskor be kell mutatni a gyermek személyazonosítására alkalmas a gyermek nevére kiállított személyi azonosítót és lakcímkártyát, továbbá az iskolába lépéshez szükséges fejlettség elérését tanúsító igazolást. 

Óvodai beiratkozás a 2018/2019-es nevelési évre

Tájékoztatjuk a Tisztelt Szülőket, hogy Dabas Város Önkormányzata által fenntartott óvoda valamennyi épületébe a gyermekeket a 2018/2019-es nevelési évre, 2018. április 23-25. napján 8 és 16 óra között lehet beíratni. 

Az a gyermek, amely az év augusztus 31. napjáig a harmadik életévét betölti, a nevelési év kezdő napjától (szeptember 1.), legalább napi négy órában óvodai foglalkozáson köteles részt venni.
Amennyiben a szülő azt a gyermekeket, aki 2018. augusztus 31. napjáig betöltötte a 3. életévét és óvodai jogviszonnyal még nem rendelkezik e közleményben meghatározott időpontban az óvodába nem íratja be, szabálysértést követ el.

A gyermeket elsősorban abba az óvodába kell felvenni, amelynek körzetében lakik vagy ahol szülője dolgozik. Az óvodák felvételi körzetéről az óvodák adnak felvilágosítást, továbbá az óvodai felvételi körzetek megtekinthetőek a www.dabas.hu honlapon az Intézmények/óvodák menüpont alatt.

További 1 milliárd forintot fordít az állam szociális tűzifa kiosztására

Elrendelte a települési önkormányzatok szociális célú tüzelőanyag vásárlásához kapcsolódó támogatás 1 005 406 930 forinttal történő kiegészítését a kormány. 

Legutóbb, a 2017-ben kiírt pályázat 4 milliárd forint keretösszeget biztosított az önkormányzatoknak, ebből 2255 kistelepülésen osztottak ki az önkormányzatok ingyenesen tűzifát és szenet 2018. február 15-ig a rászorulóknak.

A mostani döntés alapján a már támogatott 2255 településen további 1 milliárd forint felhasználására nyílik lehetőség szociális célú tüzelőanyag vásárlására. Az egyes önkormányzatokat illető támogatás összegét, az abból megvásárolható tűzifa és szén mennyiségét a kormány határozatban rögzíti - közölte a Belügyminisztérium.

Újabb 1 milliárd forint szociális tűzifa támogatásra

Elrendelte a települési önkormányzatok szociális célú tüzelőanyag vásárlásához kapcsolódó támogatás kiegészítését a kormány.  Legutóbb, a 2017-ben kiírt pályázat 4 milliárd forint keretösszeget biztosított az önkormányzatoknak, a mostani döntés alapján a már támogatott 2255 településen további 1 milliárd forint felhasználására nyílik lehetőség szociális célú tüzelőanyag vásárlására.

Újabb javaslat csomag született a Brexit- tárgyalásokban

Újabb mérföldkőhöz érkeztek a tárgyalások az Egyesült Királyság EU-ból való kilépéséről: megszületett a kilépés és az átmeneti időszak feltételeit tartalmazó jogi tervezet.

Az új javaslatcsomag többek között lehetővé tenné, hogy az Egyesült Királyságban élő uniós polgárok 2019. márciusától (vagyis a kilépés dátumától) az átmeneti időszak végéig ugyanolyan jogokat élveznek, mint azok, akik a kilépés előtt érkeztek. Ennek megfelelően része marad az ország ebben az időszakban a vámuniónak és az egységes piacnak is – ennek egyik alapjoga a személyek szabad munkavállalása.

A megállapodást a csütörtökön kezdődő brüsszeli EU-csúcson hagyhatják jóvá a tagországok állam- és kormányfői.

forrás: HVG

Hamarosan megkezdődnek a csapda kihelyezések

A fagyok elmúltával elkezdődik a csapdázással történő ragadozó gyérítést az érintett Dabas, Ócsa és Újhartyán városok, Bugyi, Inárcs, Kakucs községek közigazgatási területén. A csapdák kihelyezése minden esetben a lakott területektől több mint 300 m-es távolságban történnek a járt utaktól félreeső helyeken.

Kérjük a túrázókat és a kutyasétáltatókat, saját érdekükben kutyáikat csak pórázon vezetve sétáltassák és a kijelölt utakról ne térjenek le.

Ünnepélyes alapkőletétel Újhartyánon

Újhartyán Város Önkormányzata meghív minden Újhartyáni Lakost a 2018. március 26-án 13 órakor kezdődő Újhartyáni Polgármesteri Hivatal alapkőletételi ünnepségére. 
Az alapkövet elhelyezi Pogácsás Tibor Országgyűlési képviselő és Schulcz József polgármester.

Új épülettel bővült a Magyar Nemzeti Levéltár

Átadták a Magyar Nemzeti Levéltár Pest Megyei Levéltárának új épületszárnyát Budapesten. A 233 éves intézmény Vágóhíd utcai épülete 2300 négyzetméter hasznos alapterülettel, további 8200 iratfolyóméternyi kapacitással bővült a könyvtári szárny megépítésével. A családi és nemzeti emlékezet írásos emlékeinek megismerésére, a kormány döntése alapján jövő évtől 90 millió forint plusz forrás épülhet be az MNL éves költségvetésébe. 

A hétvégén pályakarbantartás miatt lezárják a Nyugati Pályaudvart

A MÁV-START Zrt. tájékoztatta az utasokat, hogy 2018. március 23-án és 2018. március 25-én a Budapest-Nyugati állomáson végzett pályakarbantartási munkák miatt a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek.

2018. március 24-én az állomáson végzett pályakarbantartási munkák, illetve az „óraátállítás” miatt a szerelvények módosított menetrend szerint közlekednek. A vágányzári időszakban Budapest-Nyugati Pályaudvarról vonatok nem indulnak, és oda nem érkeznek. A változásokról bővebben a www.mavcsoport.hu oldalon tájékozódhatnak.

Az időjárás miatt változik két mérkőzés időpontja

Az elmúlt napokban lezúduló jelentős mennyiségű csapadék és az ismét téliesre forduló időjárás nem csupán a hétvégi Hódmezővásárhelyi FC elleni hazai összecsapást lehetetlenítette el az FC Dabas NBIII-as kerete számára, hanem a hét közepére tervezett (és egyszer már elhalasztott) Paksi FC II elleni mérkőzést is. Az új időpontokról megszületett a döntés, április elején és közepén pótolják majd a Paks és a HFC elleni NB III-as bajnoki mérkőzéseket. Mindkét összecsapás szerdai napon kerül majd lebonyolításra.

FC Dabas - Paksi FC II 2018.április 04. (szerda, 16:00)

FC Dabas - Hódmezővásárhelyi FC 2018.április 18. (szerda, 16:30)

Árokba csapódott egy személyautó Bugyin

Árokba csapódott egy személyautó szombatra virradóra Bugyi településen, a Marek József utcában - adta hírül a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A gépkocsiban egyedül a sofőr utazott, akit a dabasi hivatásos és a délegyházi önkéntes tűzoltók kézi erővel emeltek ki a roncsból. A tűzoltók a kiemelt személyt a mentőknek átadták, majd áramtalanították és átvizsgálták a roncsot. A mentők a sofőrt könnyű sérülésekkel szállították kórházba.

Dabas Televízió

Hírek

Médiaajánlat

Műsoraink

Műsorújság

RTV Dabas