• hirek1.png

Az Országos Főállatorvos tájékoztatása szerint Pest megye területén elhullott vaddisznókból vett mintákban kimutatták az afrikai sertéspestis betegséget, mely veszélyt jelenthet a házi sertésekre is, ezért a Főállatorvos a járványügyi intézkedések kapcsán Pest megyében - így Ócsa településen is - elrendelte a házi sertésállományok tájékozódó jellegű összeírását.

A járványmegelőzés első lépcsőjében az Ócsai Polgármesteri Hivatal munkatársai (közterület-felügyelők) és felkért egyéb szervezetek (polgárőrök) fogják a Lakosságot felkeresni, az előzetes összeírást elvégezni, valamint a „Jó sertéstartási gyakorlat” című tájékoztatót átadni az érintettek részére.

Az összeírás megelőzési célt szolgál. Az összeírás az állatartókra nézve jelenleg semmilyen vagyoni teherrel vagy kényszervágási kötelezettséggel nem jár, ám felhívom a figyelmüket, hogy amennyiben a járvány súlyosbodna, úgy a betegség leküzdésével kapcsolatosan állami kártalanítás csak annak járhat, aki eleget tesz az állománya nyilvántartásával, a járványmegelőzéssel és a betegség felszámolásával kapcsolatos előírásoknak és elvárásoknak.

Az összeírási folyamat gyorsítása és megkönnyítése érdekében kérem a tisztelt Lakosságot, hogy amennyiben ingatlanukon házi sertést nevelnek, azt a saját és a közösség érdekében haladéktalanul jelezni szíveskedjenek a Polgármesteri Hivatal felé név, cím, telefonszám és sertés darabszám megjelölésével az alábbi elérhetőségek valamelyikén:

Személyesen: 2364 Ócsa, Bajcsy-Zsilinszky utca 2., Polgármesteri Hivatal Főépület - Recepció

Telefonon: 06-29/378-125/ 11. mellék

E-mailben: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.