• hirek1.png

A veszélyhelyzet elrendelése és az iskolák bezárása óta 80-90 százalékkal esett vissza az utasszám, egy-egy járművön négy-hat ember, vagy még annál is kevesebben utaznak. Múlt héten már tanszüneti menetrendet vezettek be, a tapasztalatok alapján azonban még így is alig utaztak Budapesten, így most még jobban ritkítják a járatok sűrűségét. 

Azt ígérik, hogy továbbra is biztosítják hogy a járműveken ne legyen harminc százalék feletti kihasználtság. Ez az a maximális érték, amit a nemzetközi gyakorlatban is alkalmaznak a járvány megakadályozására.

 

Csúcsidőben a metró-, valamint a nagyobb forgalmat bonyolító villamos- és buszvonalakon továbbra is a forgalomhoz mérten sűrű járatindulásra lehet számítani, olvasható a közleményben. A jövő szerdától életbe lépő menetrend szerint az M2-es, az M3-as és az M4-es metró, az 1-es villamos, a kiskörúti villamosok 5 percenként, a metrópótló busz 1-2 percenként, a nagykörúti villamosok 3-4 percenként, a Thököly úti buszjáratok pedig 2-3 percenként járnak majd.