• hirek1.png

A tápiószecsői Hisztéria cukrászda Curiositas nevű tortája lett az idei év Magyarország Tortája – jelentette be a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének vezetése a Parlamentben tartott sajtótájékoztatón. A Füredi Krisztián cukrász alkotta édesség leírása szerint a mandulás tésztájára tejcsokoládés-mogyorós ropogós, birsalma zselé, mandulamousse és étcsokoládés áthúzó került.

Az eseményen kiosztották az év cukormentes tortájának járó díjat is, az Egy Csepp Figyelem alapítvánnyal közös elismerést idén a pilisszentiváni JÓkenyér pékség és cukrászat Szentivánéji álom fantázianevű alkotása nyerte. A Dienes Andrea cukrászmester vezetésével készült torta nem tartalmaz hozzáadott cukrot, ízvilágát a fahéjas meggylekvár és a könnyű meggyes habkrém adja, melyet a tejszínes-zabpelyhes angolkrém teszi teljessé. A tortát cukormentes fehércsokoládé fedi, melyet koszorúszerűen borít a liofilizált meggy.