• hirek1.png

"Szinte egész nyáron bíztunk benne, hogy a járvány terjedése lelassul hazánkban, ezért az augusztus 15-ig érvényben lévő korlátozásokat megszüntetik. Sajnos nem így történt, a korlátozások továbbra is érvényben maradtak. A járvány időközben rekordokat dönt, és bár leginkább a fiatalok között terjed jelenleg, köztük dabasi lakosok is vannak. N

agyon igyekszünk felelősségteljes döntést hozni úgy, hogy közben tiszteletben tartjuk mindenki, meggyőződését és véleményét a vírusról. Felelősségteljes döntésnek azt tartjuk, ha mindent megteszünk a lakosság védelme érdekében. Rengeteget dolgoztunk azon, hogy az idei évben sok-sok új programot építsünk be a város életébe és a Dabasi Napokba, ezek lemondása a legvégső és számunkra is fájdalmas lépés, de úgy véljük, hogy egy-egy esemény lemondása kisebb baj, mint ha terjedni engednénk a vírust.

A jelenleg hatályos jogszabály szerint zenés, táncos rendezvény abban az esetben tartható meg, ha a rendezvény helyszínén a jelenlévők létszáma – beleértve az ott foglalkoztatott személyeket – egy időben nem haladja meg az 500 főt. A rendezvénysorozat egyik fellépőjének, a Bagossy Brothers Company együttes koncertjét ingyenesre, mindenki számára elérhetővé terveztük, ezért sem szeretnénk létszámkorlátozással senkit megfosztani a koncerttől. Felmerült egy ültetett koncert lehetősége, de ezt közös megegyezéssel nem tartottuk megfelelőnek. A zenekarral egyeztetve, közösen arra az álláspontra jutottunk, hogy új időpontot keresünk és továbbra is ingyenes, korlátozásoktól mentes koncertet fogunk tartani Dabason.

Az év elején különböző zenekarokkal, együttesekkel, fellépőkkel megkötött szerződéseket újra tárgyaljuk és már elkezdtük egyeztetni a jövő évi lehetséges időpontokat. Reméljük, 2021-ben a COVID járvány befejezi világkörüli turnéját és életünk visszatérhet a normális kerékvágásba. Amint lehet mindent bepótolunk!

Kabinetiroda"