• hirek1.png

Tisztelt Inárcsi Lakosok, kedves Pácienseink!

Bizonyára Önök is értesültek arról, hogy a kormány újabb szigorításokat vezetett be a Covid-19 járvány egyre súlyosabb terjedése miatt. A járvány terjedése szempontjából a fogászati ellátás (különösképpen a fúró és fogkőleszedő készülék használata az aerosol képződése miatt) magasabb rizikójú tevékenységbe tartozik, mely a jelen helyzetben szigorúbb fertőtlenítő és betegberendelő szabályok betartását követeli meg. Emiatt rendelőnk az Önök és saját egészségünk megőrzése érdekében a következő szabályokat hozta (melyeket miniszteri rendelet is megkövetel):

  • Határozatlan időre a nem akut, halasztható beavatkozások elvégzését szüneteltetjük, különösen ha ezek aerosol képződésével járnak (fogkő eltávolítás, fúrás). Megkérjük pácienseinket, amennyiben egy nagyobb léptékű fogászati beavatkozássorozat elkezdésébe belevágnának, várják meg a veszélyhelyzet végét és csak utána jelentkezzenek.
  • Körzeten kívüli, nem akut jellegű panasszal érkező pácienseket nem áll módunkban fogadni.
  • Kérjük az időpontfoglalás kötelező jellegű igénybe vételét, akut panaszok esetén is! El kell kerüljük, hogy a váróteremben a páciensek felhalmozódjanak, valamint szünetet kell tartanunk 2 páciens között a megfelelő fertőtlenítés és szellőztetés miatt.
  • Egy napon korlátozott számú pácienst láthatunk csak el a kötelező jellegű fertőtlenítés és szellőztetés miatt két páciens között.
  • Csak teljesen egészséges páciensek jöjjenek el a kezelésre. Karanténban lévő betegeket nem áll módunkban fogadni, valamint olyan, tünetmentes betegeket sem, akik igazolt Covid-19 fertőzött személlyel az elmúlt 2 hétben szoros kontaktban voltak.
  • A váróteremben a maszk használata és a kézfertőtlenítés kötelező.

Annak érdekében, hogy munkánkat az Önök és saját érdekünkben biztonsággal tudjuk végezni, kérem Önöket ezen szabályok szíves figyelembe vételére és betartására. Reméljük, hogy a veszélyhelyzet elmúltával újra teljes erőbedobással állhatunk az Önök szolgálatában.

Tisztelettel és Köszönettel
Dr. Duhaj Szilvia, fogorvos