• hirek1.png

Az április 19-i iskolanyitás után a kisiskolások jegy vagy bérlet nélkül utazhatnak a helyközi tömegközlekedési járatokon, egészen a hónap a hónap végéig – jelentette be az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM). Mint közleményükben írják, az ingyen utazáshoz elég lesz érvényes diákigazolványukat felmutatniuk.

A hét-tizenegy éves gyerekek egy része vonaton vagy helyközi autóbuszon jut el az oktatási intézményekbe, egészségvédelmi okokból azonban a Volánbusznál szünetel a buszvezetői jegyértékesítés – érvel az ITM a döntés mellett. Felhívták a figyelmet, a szolgáltatók széles körben biztosítanak ugyan elektronikus elővételi lehetőségeket, de ezek nem minden esetben jelentenek gyors megoldást a legkisebbek számára.

Az alsó tagozatosok a Budapesti Közlekedési Központ járatain is ingyen utazhatnak. A BKK közleménye szerint a jogosultságot diákigazolvánnyal, vagy a személyazonosságot hitelt érdemlően bizonyító egyéb hivatalos okmánnyal lehet igazolni. Az időközben megvásárolt diákbérletek érvényességi idejét a BKK 12 naptári nappal meghosszabbítja, visszaváltásukra nincs lehetőség.