• hirek1.png

Ütemezetten nyitnak a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. egységei. Május 1-től eredetileg hat fürdő látogatható: a Széchenyi, a Gellért, a Rudas, a Lukács, a Paskál és a Csillaghegyi Árpád Forrásfürdő. Pünkösdi nyitásra készül a Palatinus és a Pesterzsébeti fürdő. Végül június elejétől fogad vendégeket a Dandár fürdő, valamint a Római strand és Pünkösdfürdő.

A kormány rendelete alapján csak olyanok látogathatják a fürdőket, akiknek van védettségi igazolványuk. A 18 éven aluliak kizárólag védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt felügyeletével mehetnek a fürdőkbe, az életkorukat ellenőrzik, fel kell mutatniuk a diákigazolványukat. A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. közlése szerint a medencék vizét az előírások szerint fertőtlenítik és két óránként ellenőrzik.

Fertőtlenítik továbbá a belépéshez használt proxy órákat, a forgalmasabb látogatótereket, a medence-, illetve lépcsőkorlátokat a vízbe jutást segítő eszközöket. A járványügyi helyzet miatt számos előírást (papucs használata, medencék használata előtti zuhanyzás) fokozottan ellenőriznek. Papucs nélkül továbbra sem engedik be a látogatókat a fürdő területére. A pénztárak előtt és a büféknél pedig kötelező betartani a védőtávolságot. A belépés és a fürdők zárt terében való tartózkodás időtartama alatt – kivéve a medencetérben, szaunában és gőzkabinban – az orrot és szájat eltakaró maszk használata kötelező a fürdővendégek számára. Szabad téren sehol nem kell maszkot viselni.