• hirek1.png

Pest Megye Önkormányzata, Szigethalom Város Önkormányzata, Dunavarsány Város Önkormányzata, a Zöld Háló Egyesület és a Pest Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ pályázatot hirdet Virágos Pest megye címmel. A verseny célja megyei összefogás keretében a környezetbarát, kulturált településkép kialakítása, a megyében élő emberek életminőségének javítása, a vendégváró-kép kialakítása, a magyar kertkultúra ápolása, kiterjesztése.

A program keretében kérik, hogy Pest megye települései a helyi civil szervezet/közösség által szervezzenek lokális településszépítő versenyeket, amelyek győztes kertjei automatikusan bekerülnek a megyei megmérettetésbe. A helyi versenyek lebonyolításának szabályai, a versenyek elbírálásának szempontjai a helyi szervezők hatáskörében tartoznak.

A virágos kert magában foglalja a dísznövényeket, a fűszernövényeket, a zöldségeket, továbbá a gyümölcstermő növényeket is. A megyei versenybe a győztes helyi családi és/vagy lakóparki otthonok nevezését várják. Egy településről egy jelentkezés nyújtható be.

Beérkezési határidő: 2021. október 31.

A szakmai zsűri által értékelt dobogós pályázók értékes megyei díjazásban részesülnek.

Az ünnepélyes eredményhirdetés díjátadással 2021. november végén lesz a Megyeházán. 

Bővebb információ a www.pestmegye.hu  oldalon olvasható.