• hirek1.png

Az általános hiteltörlesztési moratórium október végén lejár, de az adósok egy része még maradhat a rendszerben, amely több ezer milliárd forint mozgásteret jelentett az érintettek számára. Sokan a még rendelkezésre álló 9 napban döntenek a folytatásról.

Eredetileg a moratórium 2020 végéig lett volna érvényben, később azonban többször is meghosszabbították. A kormány döntése értelmében 2021. október végén az általános moratórium befejeződik, de 2022. június végéig benne maradhatnak azok, akik gyermeket várnak vagy nevelnek, a nyugdíjasok, a közfoglalkoztatottak vagy álláskeresők, valamint azok, akiknek 2020 márciusa óta csökkent a jövedelmük. A többieknek újból meg kell kezdeniük adósságuk törlesztését.

Jogvesztő a határidő!

Aki folytatni akarja a moratóriumot, annak a hátralevő 9 napon belül személyesen vagy elektronikus formában egy teljesen egységes nyilatkozat kitöltésével és eljuttatásával jeleznie kell ezt a szándékát a bankja felé. Aki elmulasztja az október 31-i határidőt, az akkor sem élhet a lehetőséggel, ha egyébként jogosult lenne rá.