• hirek1.png

A kormány döntésének megfelelően újra maszkot kell hordani a MÁV-Volán-csoport közlekedési járművein. A MÁV, a MÁV-HÉV, valamint a Volánbusz állomásainak, megállóinak zárt és nyitott területein is el kell takarni az orrot és szájat.

A hatodik életévét be nem töltött kiskorú, valamint értelmi vagy pszichoszociális fogyatékossággal, illetve autizmus spektrumzavarral élő személy kivételével mindenki köteles a közösségi eszközön és minden olyan zárt helyiségben és nyitott területen, amelyben tömegközlekedési eszközre várakoznak az utasok orvosi-, munkavédelmi-, illetve textil vagy más anyagból készült maszkot viselni, olyan módon, hogy az az orrot és a szájat folyamatosan elfedje” – áll a közleményben.

A társaságok felhívták a figyelmet, hogy ha a szabályszegő utasok a felszólítás ellenére sem hajlandóak együttműködni, 8000 forintos büntetést kaphatnak. Azt ajánlják, hogy az utasok a sorban állás és személyes érintkezések csökkentése érdekében használják az elektronikus jegy- és bérletvásárlási lehetőségeket.

A BKK járatain is hasonló intézkedéseket vezetnek be, a fővárosi közlekedési eszközökön is 8000 forintos pénzbírságot kaphat az, aki nem hord maszkot.