• hirek1.png

Októberben nagyszabású mobilkészülékcsere-támogatási programot jelentett be a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH), melynek keretében a magyarországi lakóhellyel rendelkező természetes személyek bruttó 20.000 forintos támogatást vehetnek igénybe, ha a jelenleg használt legfeljebb 3G- képes készüléküket 4, vagy 5G-képes eszközre cserélik.

A jövő év elején induló támogatási program célja, hogy azok, akik jelenleg 3G képes mobilkészülékkel rendelkeznek és a jövőben is szeretnének mobilinternetet használni, egy arra alkalmas készülékkel képesek legyenek továbbra is internetezni.

Annak érdekében, hogy ez a technológiai változás minél kevésbé érje felkészületlenül a felhasználókat és minden magyar állampolgár élhessen a digitális világ és a mobilinternet adta lehetőségekkel, az NMHH tavasz óta intenzív edukációs kampányban hívja fel a lakosság figyelmét a mobilkészülékek képességének ellenőrzésére, új készülék vásárlása esetén a 4G-képesség fontosságára. A biztonságos és tudatos mobilinternet használathoz szükséges információk átadását követően jövő évtől a készülékek cseréjéhez nyújtunk támogatást.