• hirek1.png

Ünnepélyes keretek között adták át a REHAU – Automotive Kft. újhartyáni gyárát. Az üzem sikeresen megkezdte a termelést, olyannyira, hogy a világjárvány okozta gazdasági nehézségek ellenére a cég folyamatosan bővíti a dolgozók létszámát. 50 milliárd forint értékű beruházással létesített újabb üzemet Magyarországon autóipari alkatrészek szériagyártásához a piacvezető, német családi tulajdonban lévő autóipari vállalat, a REHAU. A nemzetközi terjeszkedésű polimer specialista cég globális hálózatának legmodernebb gyárának alapkövét 2018. szeptemberében tették le Újhartyánban.

A hivatalos megnyitó alkalmából tartott sajtótájékoztató kapcsán Szente Ferenc gyárigazgató, ügyvezető igazgató elmondta: a termelés ütem szerint halad a 63 ezer négyzetméteres üzemben.
"2018 májusában kezdődött meg a gyár építése, 2019 szeptemberében fejeződött be, 2020 elején kezdtük meg a gyártást. Az újhartyáni egység már a második REHAU-gyár Magyarországon. Az elmúlt két évben a pandémia által okozott gazdasági nehézségek ellenére is folyamatosan bővítjük a dolgozói létszámot. Két év alatt 350 fő került felvételre, így már 900 fő dolgozik a REHAU Magyarország színeiben. A következő 2-3 évben szeretnénk további 300-350 embert felvenni, ugyanis az új elnyert üzleteinkhez kapcsolódóan további kapacitásbővítő beruházások várhatóak, amelyek a fröccsöntő üzemet és az összeszerelő üzemet érintik" – árulta el Szente Ferenc.