• hirek1.png

TISZTELT DABASI LAKOSSÁG!

2021-es évben számos figyelmeztetést küldtünk, melyben felhívtuk figyelmét az ingatlanon keletkezett csapadékvíz saját telken történő elszikkasztás fontosságára és arra, hogy szüntessék meg a csapadékvíz közterületre történő kivezetését a jogszabályoknak megfelelően. A vízgazdálkodásról szóló törvény értelmében a telken belüli csapadékvíz-elvezetés kialakítása nem az önkormányzat, hanem az ingatlantulajdonos feladata. Helyszíni ellenőrzésünk során kiderült, hogy sokan továbbra sem tettek eleget kérésünknek.

Ezúton ismételten figyelmeztetem, hogy a csapadékvíz közterületre történő kivezetést haladéktalanul szüntessék meg az alábbiaknak megfelelően:
• elsősorban az ingatlanon belül szikkassza el a csapadékvizet
• amennyiben ez nem lehetséges, meglévő árokba kivezetheti esztétikus módon a járda vagy kerítés alatt a talajban vezetett cső segítségével
• amennyiben nincs, úgy gondoskodjon az árok létrehozásáról, továbbiakban gondozásáról, karbantartásáról, ebben az esetben a fentebb írt módon a csapadékvizet belevezetheti.

Amennyiben a vízelvezető árok kialakításával kapcsolatban kérdése merülne fel, úgy a 06-29/561-215-ös telefonszámon vegye fel a kapcsolatot Kosztolányi Márkkal.

A csapadék-elvezetéssel kapcsolatosan további információt Zsiros Ádám nyújt, a 06-29/561-201-as telefonszámon.

Rendszeres ellenőrzésre és újabb kötelezés kiküldésére lehet számítani! Aki eleget tett kötelezettségének és megszüntette a csapadékvíz kivezetését, ezúton is köszönjük!

Rigóné dr. Roicsik Renáta jegyző