• hirek1.png

Tájékoztatjuk Önöket, hogy Bugyi Nagyközség Önkormányzata a veszélyhelyzet idejére (jelenleg: 2022. június 1. napjáig) hatályban tartja az avar és kerti égetésről szóló 22/2012(X.24.) számú rendeletét.

Így jelenleg BELTERÜLETEN: Bugyi Nagyközség helyi rendelete alapján AVAR ÉS KERTI HULLADÉKOT ÉGETNI CSAK március és április hónapban kedden és szombaton 9 és 18 óra között lehet. Az égetés időtartama maximum 40 percig tarthat, tartós füstölés nem megengedett. Mindig legyen a közelben víz és egy szerszám, amellyel kordában lehet tartani a tüzet.

Belterületi ingatlanok használata során – avar és kerti hulladékon kívül - keletkezett egyéb hulladék szabadtéri égetése TILOS! Tarlót égetni sehol sem szabad. A veszélyhelyzetet követően viszont tilos lesz az avar és a kerti hulladék égetése. 

A nagy szárazság miatt 2022. március 10. napjától visszavonásig tűzgyújtási tilalom van érvényben az egész országban. Ez azt jelenti, hogy tilos tüzet gyújtani erdőkben, fásításokban, facsoportokban, útszéli fasorokban és ezek kétszáz méteres körzetében, még a kijelölt tűzrakó helyeken is! A tűzgyújtási tilalom nem érinti azon települések belterületét, ahol az Önkormányzat engedélyezi a kerti zöldhulladék - égetését. Mivel Bugyi Nagyközségben az Önkormányzatnak van ilyen rendelete, a kerti zöld-hulladék égetése a tűzgyújtási tilalom ellenére - a fentiekben részletezettek szerint - megengedett. Azonban erdő kétszáz méteres körzetében belterületen sem gyújtható meg a kerti zöldhulladék.

Az aktuális tűzgyújtási tilalomról és a tűzgyújtási szabályokról a www.katasztrofavedelem.hu oldalon, vagy a http://erdotuz.hu/ honlapon elhelyezett térképen lehet tájékozódni.